Lobi Lafu

Driedaagse tour naar Lobi Lafu, Boven-Suriname

Lobi Lafu

[post-edit]

Omschrijving

Lobi Lafu is een gezellig resort aan de Surinamerivier. Vertaald uit het Sranan Tongo betekent Lobi Lafu ‘liefde lacht’. Dit resort is uniek en onderscheidt zich van andere resorts door het prachtige uitzicht en de watervallen die vooraan gevestigd zijn.

De tweedaagse tour naar dit resort start met een autorit van Paramaribo naar de goudmijnen tussen Brownsberg en Atjoni. We stoppen bij een kleine plaatsje naast de weg. We wandelen naar de goudmijnen en zien hoe het goed ontgonnen wordt. De arbeiders ontginnen het goud machinaal. De goudzoekers graven een aantal gaten van ongeveer twee meter diep. Vervolgens wordt de inhoud van een gat gewassen met een baté of goudpan om te weten te komen of er goud aanwezig is. Ons wordt ook getoond hoe ze met de goudpan op zoek gaan naar goud.

Daarna rijden we verder naar Atjoni. Atjoni is de havenplaats waar alle boten naar het binnenland vertrekken. Wil je een plaats verder dan Atjoni bereiken, dan moet je hier de boot nemen. Je kan ze enkel bereiken per boot. Je vaart een eindje over de Surinamerivier en geniet van het uitzicht en de natuur. Je arriveert bij Lobi Lafu, het resort middenin de jungle aan de Surinamerivier.

In het resort kan je kiezen of je in een hangmat of bed slaapt. Er zijn enkele gezellige, authentieke hutjes voorzien waarin je kan slapen, maar je kan ook kiezen om je hangmat op te hangen aan de rand van het resort. Hierdoor kijk je uit op het water, de watervallen en de natuur. Dit prachtige uitzicht is onvergetelijk en zeker de moeite waard om in je hangmat te slapen. Aan jou de keuze!

Lobi Lafu ligt aan de Apresina Sula, een van de drie enige stroomversnellingen in de Boven Surinamerivier. Het uitzicht hierop is werkelijk adembenemend. Je kijkt uit op de stroomversnelling, de rotsen in het water, de watervallen die ertussen lopen en de jungle. Daarnaast is dit de uitgelezen plaats om helemaal tot rust te komen en te ontspannen. Je kan er zwemmen, maar vooral genieten van de natuurlijke ‘whirlpools’. De watervallen, groot en klein, zorgen ervoor dat je jou in een bubbelbad waant. Denk daarbij het uitzicht op de natuur in en je krijgt een niet te overtreffen combinatie! Verder kan je er ook vissen aan de rand van domein. De vele vissen die er in het water en tussen de rotsen rondzwemmen kunnen je een grote vangst opleveren. Je kan er ook boottochtjes maken door de natuur op de Surinamerivier, overdag of ’s avonds. Ook zonnebaden en uitrusten in je hangmat kan uiteraard niet ontbreken.

Verder bezoek je ook een Marrondorpje. Je maakt kennis met de plaatselijke bevolking. Je leert ook hun manier van leven kennen en krijgt een rondleiding in het dorp. Er wordt ook meer uitleg gegeven hoe de samenleving in het dorp is opgebouwd en wat de gewoonten zijn. Het contrast met de stad is groot en boeiend om te zien. Je maakt kennis met het echte, oorspronkelijke leven van de Surinamers in het binnenland.

’s Avonds genieten we van een barbecue bij zonsondergang. We maken een kampvuur op de rotsen in het water en brengen er een gezellige avond door. Naast al deze activiteiten zijn ook alle maaltijden en dranken inbegrepen. Ontbijt, lunches en avondmaal worden voorzien.

Dranken, maaltijden en de activiteiten zijn hierin inbegrepen. Je vertrekt ’s morgensvroeg rond 7.00 u. zodat je het maximale uit je dag haalt. De volgende ben je rond de avond terug in de stad. Informeer naar de prijzen en de mogelijkheden!

Foto’s

 - Student Inn Suriname - Student Inn Suriname - Student Inn Suriname

Details

Regio Boven Suriname
Reisduur 3 dagen, 2 nachten
Aantal deelnemers: vanaf 5 personen
Prijs: vanaf € 150

Touraanvraag