Fredberg

Drieedaagse tour naar de Fredberg, Klein-Saramacca

Fredberg

[post-edit]

Omschrijving

Fredberg is een niet te missen back-to-basictrip door de diepe jungle van Suriname! Tijdens deze drie dagen durende trip ontdek je de prachtige natuur, tropische diersoorten en geniet je van een prachtig uitzicht over het tropisch regenwoud.

Je start de trip met de autorit richting Atjoni. In de buurt van Atjoni is het basiskamp van Fredberg gevestigd. Het basiskamp bestaat uit een hangmattenkamp en lodges. De eerste dag breng je door in het basiskamp. Je kan er zwemmen in de kleine Saramaccarivier, varen met een korjaal, piranaha’s vissen … Er is ook een tarzanswing voorzien waarmee je in het diepe water belandt. Pret verzekerd! ’s Avonds maak je een wandeling door de jungle. Je ontdekt er enkele zeldzame diersoorten waaronder vele vogels, kikkers, slangen, spinnen enzovoort. Samen met de gids sluip je ook in een grot. Je probeert er samen een kaaiman te vangen waarna je met alle dieren op de foto kan.

De volgende dag start de beklimming van de berg. Vanaf het basiskamp vertrek je door het Amazonewoud naar de voet van de berg. Het eerste gedeelte spot je vogels, slangen, apen en eventueel andere dieren die je pad kruisen! Katachtigen komen hier ook voor, maar zijn zeer moeilijk te spotten. Het eerste gedeelte, naar de voet van de berg, is dicht regenwoud. Je leert er eveneens vele tropische planten en bomen kennen. De gids geeft je hierover graag meer uitleg. Hun geneeskundige werking, de praktische kanten van bomen, het gebruik door de bevolking in het binnenland enzovoort.

Aangekomen bij de voet van de berg start de echte beklimming. Je klimt naar boven en rust af en toe even uit. Eens je op de berg bent, word je beloond met een adembenemend uitzicht over het Surinaamse regenwoud. Je hoort de apen brullen en geniet van een eindeloos zicht. Je inspanning wordt enorm beloond. ’s Avonds geniet je van de zonsondergang op de berg en bekijkt nog enkele dieren. Je overnacht primitief op de berg, maar er is wel een douche met regenwater voorzien.

’s Morgens bekijk je de zonsopgang boven het woud. Je ontbijt en luncht ook met uitzicht over het woud. Dit is optimaal genieten! Je start daarna de afdaling van de berg en keert terug naar het basiskamp. Je spot nog enkele diersoorten en maakt opnieuw de tocht door het tropische regenwoud. Je komt in het basiskamp nog even op adem, rust uit en eet een hapje. Ten slotte start je aan je terugkeer naar de stad.

Je betaalt voor deze driedaagse trip 199,00 EUR. Hierin zijn alle maaltijden, dranken en vervoer inbegrepen. Je vertrekt ’s morgensvroeg zodat je het optimale uit je dag kan halen en je kan ontspannen aan de beklimming beginnen. Een echte aanrader voor natuur- en dierenliefhebbers! Een beetje sportiviteit is vereist, maar de gemiddelde persoon beklimt de berg zeer gemakkelijk.

Foto’s

 - Student Inn Suriname - Student Inn Suriname - Student Inn Suriname - Student Inn Suriname

Details

Regio Klein Saramacca
Reisduur 3 dagen, 2 nachten
Aantal deelnemers: vanaf 3 personen
Prijs: vanaf € 199

Touraanvraag