Dolfijnen en kaaimannentour

Dagje uit dolfijnen spotten en kaaimannen vangen

Dolfijnen en kaaimannen

[post-edit]

Omschrijving

Bekijk de prachtige dolfijnen die rondzwemmen in de Surinamerivier en vang de grootste kaaimannen in het moeras! Deze trip start ’s middags. Je vertrekt met de boot vanaf Leonsberg en je vaart verder de Surinamerivier op richting Commewijne. Onderweg stop je op verschillende plaatsen op het water waar je de dolfijnen ziet zwemmen en springen. Je kan de mooiste foto’s van de dolfijnen maken terwijl ze langs de rand van de boot springen. Ondertussen geniet je van een drankje en het prachtige uitzicht.

We varen ook voorbij Fort Nieuw-Amsterdam, dit ligt op de rechteroever van de Surinamerivier. Dit fort werd gebouwd om de plantages te beschermen in de 18e eeuw. In 1712 voerden de Fransen een succesvolle aanval uit op enkele plantages rond Fort Zeelandia, het fort op de linkeroever. Om de veiligheid te verhogen werd dit Fort Nieuw-Amsterdam op de rechteroever gebouwd.

Na een namiddag dolfijnen kijken, vaar je tegen de vooravond aan in Johan Margaretha. Dit was vroeger een koffieplantage. Nu is het een klein dorpje dat deel uitmaakt van Commewijne. Je maakt een korte wandeling door het dorp en de natuur waardoor je de plaatselijke familie bereikt. Hier eten we een lokale maaltijd zoals bijvoorbeeld roti, nasi of bami. Na het avondeten maken we ons klaar om kaaimannen te vangen.

Bij zonsondergang stappen we in kleine bootjes. We varen door kleine waterwegen naar het moeras. We varen het moeras op en zoeken met zaklampen naar kaaimannen. Als we er een gevonden hebben, proberen we die te vangen. Daarna varen we aan land en kan je met de kaaiman op de foto. Een leuke en onvergetelijke ervaring!

De prijs voor deze trip bedraagt 45,00 EUR. Hierin zijn dranken en avondmaal inbegrepen. Vertrek vindt plaats in de namiddag, rond 15.00 u. Je bent terug in de stad voor middernacht, rond 23.00 u.

Foto’s

 - Student Inn Suriname - Student Inn Suriname - Student Inn Suriname - Student Inn Suriname - Student Inn Suriname - Student Inn Suriname - Student Inn Suriname - Student Inn Suriname

Details

Regio Monding Surinamerivier
Reisduur 1 dag
Aantal deelnemers: vanaf 3 personen
Prijs: vanaf € 45
Vertrek

15:00 te Leonsberg

Touraanvraag