Apiapaati

Vierdaagse tour naar Apiapaati, Boven-Suriname

Apiapaati

[post-edit]

Omschrijving

De vierdaagse trip naar Apiapaati bestaat uit een gevarieerd programma waarbij je alle belangrijke punten van Boven-Suriname, aan de Surinamerivier, leert kennen. Je bezoekt marrondorpen, beklimt een berg en daarenboven geniet je van veel waterpret en zon!

Je trip start met het vertrek richting Atjoni. Daar aangekomen stap je in de boot en je vaart over de Surinamerivier naar het zuiden van Suriname. Je nuttigt het middagmaal op de boot. Je legt er uiteindelijk aan bij het eiland Apiapaati. Dit is de thuisbasis van Fred. Freds nonkel, Apia, bewoonde het eiland sinds 1981. Sinds 1994 wordt het eiland beheerd door Freds vader, Papada. Hij woont hier tot op heden met zijn gezin en ontvangt er de reizigers. Het eiland is gelegen tussen verschillende Saramaccaanse marrondorpjes en nabij de watervallen. Je ontdekt hier het echte binnenland en de inheemse bevolking van Suriname!

Na je aankomst kom je even tot rust en je geniet van de natuur, het water en de zon. Je sprint in het midden van de rivier en je laat je met de stroming meedrijven rond het eiland. Vergeet je zwemvest niet, de stroming is sterk! Het eerste gedeelte hoef jij niet te zwemmen, je drijft de rivier af. De terugkeer daarentegen is een uitdaging: je probeert de stroming te trotseren of je klimt uit het water op het eiland. Aan jou de keuze! Je geniet nadien van het avondmaal. ’s Avonds spot je nog enkele slangen, kikkers, spinnen en vogels. Je kan er slapen in je hangmat, maar ook een bed in een van de lodges is mogelijk.

De volgende dag vaar je na het ontbijt naar Djoemoe, een marrondorp. Je bezoekt de medische zending die er gevestigd is en je ontdekt het dorp. Nadien wandel je naar de voet van de Ananasberg. Je beklimt de kleine berg en geniet van een ongelooflijk, adembenemend uitzicht. Je luncht op de berg met uitzicht over het Amazonewoud. Tijdens de tocht ontdek je vele dieren, planten en bomen. De gids geeft je uitleg over het gebruik door de bevolking, hun geneeskundige werking en andere functies. Na de berg beklommen te hebben, daal je af en vaar je naar de Tapawatravallen. Je beleeft hier waterpret, geniet van de natuurlijke whirlpools en het prachtige uitzicht. Nadien wordt je door een boot voortgetrokken op een luchtkussen, de airhead. Adrenaline, plezier en kicks verzekerd! Een leuke ervaring middenin de jungle. ’s Avonds keer je terug naar Apiapaati en je nuttigt het avondmaal. Later op de avond stap je nog even op de boot op slangen, kaaimannen en spinnen te zoeken en te vangen naast de rivier.

De derde dag bezoek je na het ontbijt twee marrondorpjes. Je maakt kennis met de plaatselijke bevolking, leert meer over hun gebruiken en manier van wonen. Dit is een leerrijke, leuke ervaring. Je kan ook een schooltje bezoeken en meer te weten komen over het verschil tussen de stad en het binnenland. Je leert de echte cultuur kennen. Nadien stap je op de boot, je vaart de Tapawatravallen over en vaart richting de Grandanvallen. Je kan er zonnen, sprint er in de woeste stroomversnelling en laat je meevoeren met de stroom. Ook hier kan je genieten van de natuurlijke whirlpools. ’s Avonds keer je terug, je eet en geniet samen van een kampvuur. Je gaat een gezellige, laatste avond tegemoet.

De volgende dag geniet je nog enkele uren op het eiland, je ontbijt en luncht. Daarna is het tijd om aan de terugreis te beginnen. ’s Avonds ben je terug in de stad.

De prijs van deze vierdaagse trip bedraagt 275,00 EUR. Hierin zijn alle activiteiten, maaltijden, vervoer en overnachtingen inbegrepen. Deze trip is een onmisbare verzameling van vele activiteiten. De perfecte combinatie van cultuur met waterpret en ontspanning. Een echte must!

Foto’s

 - Student Inn Suriname - Student Inn Suriname - Student Inn Suriname - Student Inn Suriname - Student Inn Suriname

Details

Regio Boven Suriname
Reisduur 4 dagen, 3 nachten
Aantal deelnemers: vanaf 3 personen
Prijs: vanaf € 275

Touraanvraag