Elektriciteit

De netspanning is 110-127V/60Hz. Je mobiele telefoon en je laptop kan je zonder problemen opladen. Controleer vooraf of jouw toestel dit toelaat. In Suriname worden zowel Amerikaanse (NEMA-stekker) als Europese stekkers (eurostekker) gebruikt. Je kan in elke Surinaamse supermarkt een adapter kopen als je de verkeerde stekker zou aantreffen.

Drinkwater

Het kraanwater is drinkbaar. Je kan ook flessenwater kopen als je liever geen kraanwater drinkt.

Communicatie

De landcode voor internationale telefoongesprekken naar Suriname is 00597. In Suriname zijn twee telecomproviders actief: Telesur en Digicel. Een simkaart kopen koop je in een van de verdeelpunten en herlaadkaarten vind je in elke supermarkt. Breng een simlockvrij toestel mee.

Telesur biedt ook een tweelandensimkaart aan. De simkaart kan je kopen bij Kruidvat, Trekpleister en tankstation BP. Door deze simkaart heb je een Surinaamse en een Nederlandse gsm-nummer op een simkaart. Zo ben je ook bereikbaar op je Nederlandse gsm-nummer.

Transfer van de luchthaven naar Paramaribo

Om je te vervoeren van de luchthaven naar het centrum van Paramaribo kan je een taxi of bus nemen. De rit duurt ongeveer anderhalf uur. De busrit kan langer duren omdat iedereen op een aparte locatie wordt afgezet. Student Inn werkt samen met SU4You om taxiritten aan te bieden. Mail naar [email protected] om een taxi te reserveren en de prijs op te vragen (ongeveer 100 SRD).

Fietsen

Stagiairs verplaatsen zich in Suriname steeds per fiets. Daarom verhuurt Student Inn Suriname ook fietsen aan alle bewoners en stagiairs in Paramaribo. Meer informatie over ons fietsverhuur, tarieven en de service vind je op de pagina Fietsverhuur.

Taxi’s

Overdag kan je jou verplaatsen met de fiets of met het openbaar vervoer. ’s Avonds en ’s nachts is het af te raden en neem je beter een taxi. Taxi’s zijn over het algemeen goedkoop. Wij adviseren Tourtonne Taxi. Zij hanteren gunstige tarieven en zijn erg professioneel. Vraag vooraf naar de kosten van de rit en zorg ervoor dat je het bedrag gepast kan betalen. Chauffeurs hebben niet altijd voldoende wisselgeld bij.

Tours

Tijdens jouw verblijf maak je vast enkele trips naar het binnenland. In Suriname zijn heel wat touroperators. Wij bevelen de touroperators SU4You en Fred Eco Tours zijn. Zij zijn betrouwbaar en alle trips zijn kwalitatief goed.

Supermarkten en eethuisjes

Op de hoek van elke straat vind je kleine supermarkten. In elke buurt vind je ook wel een grotere supermarkt waar je de meeste producten zal vinden. Wil je westers winkelen zoals in Albert Heijn dan kan je winkelen bij Choi’s. Zij verkopen vele Europese producten.

Verder vind je vele eethuisjes waar je goedkoop eten kan afhalen of ter plaatse opeten. Bami, nasi en roti worden in deze eethuisjes meestal verkocht. Kijk op de website van ‘Eten in Suriname’ voor een overzicht van de betere restaurants.

Uitgaan

Uitgaan in Suriname is erg gezellig en er is altijd wel wat te doen. Een avondje stappen begint meestal bij ‘t Vat. Dit is ook een café, maar de hele buurt wordt zo genoemd. Populaire cafés zijn ‘t Vat, Bar Zuid, Tangelo en Zanzibar.

Leuke alternatieven naast ‘t Vat zijn Zus en Zo of Waterkant. Zus en Zo is een gezellig hotelletje met op de begane grond een groot eetcafé. Ze organiseren ook onder andere jamsessies, filmavonden en optredens.

Waterkant is een locatie aan de Surinamerivier. Hier vind je openluchtbarretjes en eetcafés. Je vindt hier minder stagiaires en toeristen terug, maar vooral locals. Het kan er erg gezellig, maar wees op je hoede ’s avonds.

Daarna kan je naar de discotheek gaan. Naar welke discotheek men gaat, hangt af van de dag.
Woensdag wordt de Karaokeavond in de Garden drukbezocht en op donderdag Is Havana Lounge the place to be. Vrijdag en zaterdag zijn er verschillende discotheken geopend zoals Club Tequila …